ALİ TEZEL

Sendika kuran polise sürgün üstüne eziyet

Sendika kuran polise sürgün üstüne eziyet

 

Ben Emniyet-Sen yönetim kurulu üyesi ve Kayseri il temsilcisi 3 çocuk sahibi bir polisim, sendika kurduk diye başımıza gelmeyen kalmadı sürgün tayini olarak Kayseri’den Kırklareli’ne tayinim çıktı ve gıyabımda ilişiğimi kestiler. Bu arada hastalandım ve üç aydır ay raporluyum dolaysıyla Mayıs 15’de Kayseri’den maaş alamayacağım. Kırklareli de biz de göreve başlamadın için biz de yapmayız diyor, maaş almam için göreve başlamam gerekmiş. Bana bu konuda nasıl yardımcı olursun mağdur olacağım, çocuklarımın nafakasını bulmakta zorluk çekeceğim. İsmi Saklı

 

Sayın okurum, zor ve meşakkatli polislik mesleğinin ve meslektaşlarınızın hakları için örgütlenmişsiniz öncelikle tebrik ederim. Ancak, emek ve hak mücadelesi de tıpkı polislik mesleği gibi zordur bu zorlu mücadeleye de devam edip, hem kendinizin hem de meslektaşlarınızın hakları için yılmadan mücadeleye devam edin. Sizin konunuza gelince, gıyabınızda ilişiğinizi nasıl kestiler, size kararı APS ile mi tebliğ ettiler? anlamadım,evet sizin Kayseri’den Kırklareli’ne sürgün olarak tayin edilmeniz sebebiyle, Kayseri’den görevden ayrılmışsınız artık Kayseri’den aylık alamazsınız. Kırklareli için elinizden atama belgesi olduğundan ve siz istirahatli olduğunuzdan, göreve başlamadan size aylık ödemek zorundadır. Konuyla ilgili size Danıştay Karara örneği veriyorum. Sadece Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’ne gidip, “istirahatli olduğumdan göreve başlayamıyorum, hak ettiğim özlük haklarımın tarafıma ödenmesini talep ediyorum” şeklinde dilekçe verin.

 

***ÖRNEK YARGI KARARI

DANIŞTAY ONBİRİNCİ DAİRE

K:2006/6415 , E.2004/5151, T: 26/12/2006

“…Diğer taraftan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 62. maddesinde, ilk defa veya yeniden veyahut yer değiştirme suretiyle; aynı yerdeki görevlere atananlar atama emrinin kendilerine tebliğ gününü, başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde o yere hareket ederek belli yol süresini izleyen iş günü içinde işe başlamak zorunda oldukları, memurun izinli ve raporlu olması tebligata engel olmamakla beraber bu sürelerin izin ve rapor müddetinin bitiminden başlayacağı belirtilmiş, "İzin veya geçici görevde iken görev yeri değiştirilen memurların aylıkları" başlıklı 170. maddesinde ise, kanuni izinlerin kullanılması sırasında veya geçici bir görevde iken asıl görev yeri değiştirilen memurların aylıklarının, izin veya geçici görevin sona ermesine kadar eski görev yerlerinde kadro tasarrufundan ödeneceği hükmüne yer verilmiştir.
Mevzuatımızda memura izinli bulunduğu süre içinde nakil işleminin tebliğ edilemeyeceğine dair engelleyici bir hüküm yer almamakta olup bu anlamda memur atama emrini tebellüğ etmesi ile birlikte yeni bir hukuki statüye girmekte, eski kadro göreviyle hukuki alaka ve irtibatı kesilmektedir. Bu nedenle memur, atama emrini tebellüğ etmekle birlikte yeni kadro görevi için öngörülen aylığa da hak kazanmaktadır…”

 

Exit mobile version